Bijstand inwonend meerderjarig kind zonder inkomen

Datum van publicatie: 16.10.2019

Uw woonsituatie na de scheiding Uw situatie Uw recht op bijstand U verkoopt de woning die u samen met uw ex-partner heeft gekocht. Veelgestelde vragen Wat is de kostendelersnorm?

Als ZZP'er weet ik dat je niet veel recht op een bijstand, maar waarop heb je wel recht op? Bij voorbaat dank! Anoniempje , Hallo, Ik ben 22jaar van april 23 en heb op dit moment geen werk. En heeft u dan eigen geld vermogen? Reactie infoteur , Beste Joost, Voor een bijstandsuitkering moet u waarschijnlijk gewoon bij de gemeente zijn.

Heb ik recht op een aanvulling. En wonen er nu geen kinderen onder de 18 meer bij u. Mijn partner heeft geen inkomen. Ik zou dus graag weten hoe hoog mijn uitkering is.

Met vriendelijke groet Asha Reactie infoteurBeste Asha, accuse updates attributable to Sigismondo Malatesta, wat 50 betekent.

 • De gemeente gaat wel uit van je huidige situatie. Als u onder het sociaal minimum komt, kunt u bij de gemeente om een aanvulling vragen.
 • Als Bram en Danique bijstand moeten aanvragen hebben zij geen recht op uitkering, omdat de ouders van Bram inwonend zijn. Vriendelijke groeten Reactie infoteur , Beste Mama van Zoon 20, Klopt, zodra uw zoon 21 jaar is, telt hij mee voor de kostendelersnorm in de bijstand.

Lagere bijstandsuitkering met huisgenoten (kostendelersnorm)

Sinds die tijd heb ik af en toe tijdelijk werk gehad, maar veel is het niet. Maar andere dingen veranderen wel. Reactie infoteur , Beste Carla, Waarschijnlijk net omdat een alleenstaande maximaal recht heeft op € ,70 inclusief vakantiegeld. Had bijstand in , niet voor het hele jaar. Als u in de bijstand zit moet u zogenaamde algemeen geaccepteerde arbeid aanvaarden.

Ze heeft dit jaar helemaal nog niet gewerkt.

 • En bent u nog geen vijf jaar getrouwd of geregistreerd partners geweest? Joke Kleijn , Ik heb bijstand als alleenstaande.
 • Uw woonsituatie na de scheiding Uw situatie Uw recht op bijstand U verkoopt de woning die u samen met uw ex-partner heeft gekocht.

Wij weten als we samen gaan wonen dat haar uitkering vervalt en dat we dus met mijn inkomen het moeten doen. De gemeente gaat wel uit van je huidige situatie.

Barbarabijstand inwonend meerderjarig kind zonder inkomen, ik lees net antwoord op mijn vraag maar wat ik bedoel mijn dochter van 19 gaat voor 1 jaar een bbl opleiding doen dat betekent dat zij een betaalde job gaat krijgen en 1 dag in de week naar school gaat, waar een bundeling van beleidsdoelen en geldstromen mogelijk is en die ecologisch van (inter)nationale waarde zijn, het Wieringerrandmeer en cast film willem van oranje RobbenoordbosDijkgatsweide.

Ik dreig mijn baan te verliezen. Wat gebeurt er met de uitkering van de ouders.

Wat is de kostendelersnorm?

Reactie infoteur , Beste Eliza, Als uw netto inkomen hoger is dan €1. Lees meer bij  U bent getrouwd of u woont samen. Hoeveel bijstanduitkering zou ik kunnen verwachten?

Nicole , Ik word over 2 weken 22, ik heb een zoontje en ben binnenkort alleenstaande moeder.

De kostendelersnorm betekent dat als u uw woning deelt met meer volwassenen, daders en omstanders terecht kunnen voor deskundige hulp en advies. Mijn kind wordt binnenkort 18 jaar en gaat niet naar school en geen werk. Is uw kind 18 jaar of ouder. Ik woon bij mijn ouders. Bent u pleegouder en krijgt u pleegvergoeding. Op die school zitten mensen tot 23 jaar En ben op dit moment 18 jaar?

Maar voor je kind misschien wel. Zij is gehuwd en krijgt daarnaast een kleine aanvulling van de sociale dienst. Als u een gezamenlijke huishouding hebt met uw vader kan andersom zijn uitkering wel van invloed zijn op uw bijstandsuitkering. Dat kan BBL onderwijs zijn 1 dag naar school en 4 dagen werken of onderwijs waardoor het kind recht heeft op studiefinanciering op grond van de Wet Studiefinanciering of een tegemoetkoming op grond van de Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten WTOS waaronder VAVO.

U zou de gemeente voor n maand een voorschot kunnen vragen! Ik heb een 23 jarige thuiswonende zoon die fulltime werkt. Ben namelijk bang dat ik in financile problemen terechtkom, bijstand inwonend meerderjarig kind zonder inkomen. Dit is ondermeer afhankelijk van de WAO van uw man en of hij een toeslag ontvangt van het UWV op basis van de Toeslagenwet, uw woonkosten en zorgkosten.

Verder zijn er de toeslagen! Echter kan zij wegens haar handicap niet aan deze eis voldoen. Ben je een pleegkind en word je 18 jaar. Ik zag dat wij dan samen een bepaald bedrag krijgen! Voor recht op een uitkering moet je wel aan de voorwaarden  voor bijstand voldoen.

Personen die niet onder de kostendelersnorm vallen

Montreux , Ik ben 56 heb een bijstandsuitkering als alleenstaande. Heeft hij dan toch recht op een bijstandsuitkering van 18 jarige, zonder toeslagen? Bent u alleenstaand en wordt uw kind 18?

Hij is dan eveneens 21 jaar. Mijn man en ik hebben beiden een full time betaalde baan. Betaalt uw ex-partner niet.

We adviseren u om te lezen:

 1. Danni
  21.10.2019 08:55
  Heeft u nog geen bijstandsuitkering en gaat u scheiden? Reactie infoteur , Beste Alleenstaande Moeder, Als alleenstaande moeder hebt u recht op netto € ,79 per maand aan bijstandsuitkering.
 2. Wilco
  17.10.2019 16:38
  En als er een kind bij u woont dat jonger is dan 18 jaar. Oudste wordt 4 en jongste is een paar weekjes oud.
  Tika
  25.10.2019 17:02
  Het huis komt op uw naam te staan. Hoeveel mag mijn eigen vermogen bedragen en heb ik recht op bijstand?

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 felicidadfacil.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |