Kippie kippie tok tok

Datum van publicatie: 19.09.2019

Aan de andere zijde van de rivier hadden we uitzicht op het Surinaamse regenwoud. We mochten in een overdekt bootje instappen maar moesten verdeeld links, rechts, voor en achter de boot zitten om het gewicht te verdelen anders kon de boot wel eens omkantelen. Mijn hartje was nog zo klein

Toen kwam de vos en at er eentje op  Vier  grote kippen zaten in een hok. Ik vind het heel confronterend om te zien hoe vaak de kinderen aan hun bank zitten en moeite hebben met het blijven stilzitten.

Ook in de kleuterklas merkte ik op dat de kleuters als uurtje bami goreng, rijst, frietjes en nog vele andere ongezonde voeding aten.

Super om te zien hoe hij hier zo van genoot. Met een bakje bami en nog andere lekkernijen spenderen heel wat Surinamers hun zondag op White Beach. Wat een vriendelijke Surinamer! RSS Feed.

De kleuterjuffen wilden dit liever niet omwille van de privacy. Tot onze verbazing had hij het ei helemaal zelfstandig uitgeknipt. Ik mocht vooraan in de boot zitten en kon in de verte al een groep dolfijnen zien zwemmen. Hopelijk kunnen we deze gedachten wel omtoveren tot het procesgericht werken. Wat me opviel was kippie kippie tok tok ze roze waren aan de binnenkant, hl mooi.

Het was een klein basic huis in een iets armere buurt.

Onze eerste dag was meteen een topper! Toch had ik geluk om een oudercontact bij te wonen in de derde klas waar Soetkin voor de klas staat. Wanneer de ouder binnenkomt in de klas, wordt er niet met de hand geschud. We hebben hun laten proeven van die lekkere manja's. Tijdens het werken in groepjes hebben we een paar leuke activiteiten voorzien.

 • Rond de middag namen we de taxi tot aan het vertrekpunt Leonsberg waar de organisator ons stond op te wachten. Ook Eline en Soetkin kregen de danskriebels te pakken.
 • Ik vind het enorm spannend om hun allemaal te ontmoeten. Ze zei waar het op stond en wond er geen doekjes om.

Zo konden de kleuters genieten van de geur van versgebakken koekjes! Deze week stonden we in grote maten winkel dames den bosch 3kk bij juf Cyentha, kippie kippie tok tok.

Na de dolfijnentocht werden we verwacht door de lokale bevolking op de Rust en Werk plantage. Daar leidde Kippie kippie tok tok ons rond en vertelde ons leuke anekdotes over de geschiedenis en toonde ons de prachtige landschappen met bijzondere bomen, planten en vruchten. Donderdag maakten we met de A-klassen zandkoekjes. Ik was er eigenlijk stiekem jaloers op.

Blogarchief

Hierna bakten we de koekjes in de klas. Ik vertelde het verhaal terwijl Fien ondertussen met een zelf geknutselde rups het verhaal naspeelde op het bord. Ze mochten voedingsmiddelen in de voedingsdriehoek plaatsen. Ik vond het wel eens leuk om te zien waar en hoe ze woonde.

Een mooi, wit zandstrand aan de Surinamerivier. De moeder op kippie kippie tok tok oudercontact kwam nauwelijks aan het woord. Toch was het heel interessant om zo een ouderochtend bij te wonen. Ik mocht vooraan in de boot zitten en kon in de verte al een groep dolfijnen zien zwemmen. Aftelversje Vijf grote kippen zaten in een hok.

Het was een pakkend moment toen hij vertelde dat hij een monnik was en dat het van zelfsprekend is want dit is zijn taak om voor mensen te zorgen en ons een goed gevoel te geven, kippie kippie tok tok.

Hij vertelde dat hij het hele elektriciteitsnet in het dorp te danken had aan de Belgen. Er werd verteld dat ze toverkunsten had. Zondagochtend ben ik samen met Sara en Charlotte naar de orchideeënmarkt geweest!

 • Alle kleuters gaven hem een groot applaus!
 • Het was een pakkend moment toen hij vertelde dat hij een monnik was en dat het van zelfsprekend is want dit is zijn taak om voor mensen te zorgen en ons een goed gevoel te geven.
 • Enkel de ouders van de leerlingen die het moeilijk hebben, krijgen een brief met een uitnodiging om naar de ouderochtend te komen.
 • Het begrip overliggen wordt hier dagelijks gebruikt, dat wil zeggen dat de kinderen met hun hoofd op de banken moeten rusten.

Ook in de kleuterklas merkte ik op dat de kleuters als uurtje bami goreng, rijst, frietjes en nog vele andere ongezonde voeding aten. Het begrip overliggen wordt hier dagelijks gebruikt, dat wil zeggen dat de kinderen met hun hoofd op nike schoenen bij van haren banken moeten rusten. Het viel me direct op dat deze man met hl veel passie vertelde over de werking kippie kippie tok tok de school.

Iedereen sprong erop en de muziek begon luid te klinken door de straten. Na een aantal pogingen had de stuurman een kaaiman gevangen. Er was een hele voorbereiding vooraf nodig voor we echt vertrokken, kippie kippie tok tok.

De kleuters waren moeilijk weg te slaan uit deze hoeken.

Het reilen en zeilen van de kindjes in de muizenklas van SBS Hofstade

De lokale bevolking van de plantage had lekker Surinaams gekookt. Hij wou een appeltje eten maar had die niet gewassen. Op maandag stond ik samen met Fien voor het eerst alleen in de klas.

Ik kijk er al naar uit!

Hij heeft enorm veel nood aan persoonlijke aandacht en affectie. RSS Feed. Aan de andere zijde van de rivier hadden we uitzicht op het Surinaamse regenwoud.

We adviseren u om te lezen:

 1. Marisa
  20.09.2019 04:19
  Zowel de kleuters als de juffen van de school smulden ervan. Ellen Mahieu Op deze blog kan je meevolgen wat ik allemaal beleef in Suriname.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 felicidadfacil.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |