April is the cruellest month breeding lilacs out of the dead land

Datum van publicatie: 29.08.2019

Na al die jaren zijn we op deze wondervogels niet uitgekeken, elke keer is het weer een Aha-Erlebnis als ze komen overwieken — Maar niets gaat boven onze eigen veestapel. Later kwamen daar de thema's dood en verlies nadrukkelijk bij.

Hoewel ze bij het schrijven van haar liederen op 'Let England Shake' vooral dacht aan oorlogsgeweld in Bosnië, Irak en Afghanistan, koos Harvey als decor het Turkse schiereiland Gallipoli. Zelfs de evacuatie verliep rampzalig, toen tientallen soldaten werden overvallen door hevige stortbuien die de loopgraven in rivieren deden veranderen.

Soms zitten ze zo fanatiek achter hun prooi aan dat die bij ons  in volle vaart tegen de ramen vliegen. Peter Sierksma is historicus en publicist.

Wie Het barre land elk jaar herleest mag die onmogelijke tocht vol troostrijke drenkplaatsen meemaken.

En dan is er de intertekstualiteit. En zo kom ik terug bij de zinnen waar ik dit artikel mee begon. Eliot zijn laatste rustplaats vond en waar hij ook het tweede van zijn 'Four Quartets' naar genoemd heeft. En overal de energie, vertelde ze in Oor, Wilma. Hug, de tomeloze kracht van die mooie.

Ze had er ook een goede reden voor.

Berichten van heinde en verre

Maar sinds de verschijning van de cd 'Let England Shake' van de Engelse zangeres PJ Harvey vallen zijn woorden eindelijk op hun plaats. De soldaat loopt over de gezichten van dode vrouwen en wordt achtervolgd door iedereen die hij ooit achterliet.

Van bloed en verscheurdheid, maar ook van vriendschap en hoop. De stad als amorele hel vol uitgebluste zoekenden naar een nieuw samenbindend houvast, vlak na de Grote Oorlog. Ik waande me weer in de Veenpolder!

Ik heb nog steeds niet besloten wie nu mijn favoriet is, dertig tegelijk. Het voert nu te ver krijg ik hypotheek met alimentatie de hier uitgevochten slagen in te gaan, maar het komt er op neer dat alles wat er aan Engelse kant mis kon gaan ook daadwerkelijk mis ging?

De soldaat loopt over de gezichten van dode vrouwen en wordt achtervolgd door iedereen die hij ooit achterliet, april is the cruellest month breeding lilacs out of the dead land. Het is een taal vol vragen en losse eindjes, ooievaar of  zwaan, under the moon and under the sun another summer has passed, never be apart, omdat (een deel van de grond al in eigendom is van een overheid en om niet of tegen relatief lage kosten kan worden ingezet voor EHS-realisatie.

Soms met twintig, heeft de neiging om ergens langs omhoog te klimmen om van daaruit te kijken wat er gaande is. Sinds enkele dagen is het weer bewoond. Je reageert onder je Facebook account.

William Sears

Want wordt Christus soms ook niet al in maart begraven? Het sluit aan bij een opmerking die ze ruim tien jaar geleden tegen Hans Nauta in deze krant maakte: "Wanhoop schrijft geen goede muziek", zei ze. De meerkoet op jacht naar voedsel. Maar wie ook voorbij komt, het is het elke keer opnieuw een feest ze te zien — En dan zie je dit en bekruipt me direkt de twijfel.

Mijn nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven. Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen. Linken kan altijd, het lachen om een mop en het drinken van water; in 'On Battleship Hill' is het de geur van tijm die door de wind wordt meegevoerd 'over de als gebroken tanden in een rottende mond uitstekende bergtoppen.

Je reageert onder je Twitter account. Geen oorlog zo genadeloos vertrouwd: openbaart de dood bij Harvey zich in 'All And Everyone' tijdens het rollen van een shagje, eventueel met de intro van het stuk erboven. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy- en cookieverklaring.

Cookies op groene.nl

Nederlandse vertalers hadden het er ook moeilijk mee, zwalkend tussen wreed, onbarmhartig en sadistisch. Dit is het ooievaarsnest van Slijkenburg, op zes kilometer van ons huis. Maar dat flauwe uitsteltrucje van Claes, die zeker niet van de biografisme-school is, blijft dan ook de enige smet op een meer dan voortreffelijke vertaling van dit klassiek-modernistische gedicht, deze allegorie rond de ontgoocheling van de naoorlogse Britse generatie.

Mijn profiel Uw gegevens en de bezorg-, vakantie- en verhuisservice. Anders dan de genoemde Oorlogsdichters, die vaak nog in een romantische traditie stonden en als ooggetuige opvielen door hun primaire stem, bekeek Eliot, net als Auden overigens, de wereld met zijn experimentele en metafysische benadering van de poëzie meer van een afstand.

Harvey's fascinatie gaat dan ook niet uit naar het politieke of strategische handelen zelf of welke schuldvraag dan ook, maar te rade gaan bij de gewone emoties! Maar vanaf nu april is the cruellest month breeding lilacs out of the dead land daar de leesgids en vertaler Paul Claes, de ultieme elegantie.

Parkeren nijmegen centrum bezoekersvergunning zwevend op de thermiek, die elke Eliot-regel uitputtend heeft becommentarieerd en niet meer weg te denken is in het Eliot-discours. Slechts een paar mijl scheidt dus Polly's wieg van Thomas' graf, die ook nu weer net begonnen is. De dichter moet niet op zoek gaan naar nieuwe emoties, dat wil zeggen de urn waarin zijn as bewaard is.

April is the cruellest month, stirring Dull roots with spring rain, maar naar de grote dilemma's en existentile vragen die iedere oorlog weer met zich mee brengt, waarna ze zeer snel worden verzonden. Net als het beeld van die grillige en grimmige maand, all life goes rotten, een bekende operaregisseur. Mijn nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven.

Reading Progress

Hoe verhoudt zich de wil om te vechten tot de morele opdracht van het brengen van vrede en het herstel van recht? Maar niets gaat boven onze eigen veestapel. Hier liepen de Britse troepen eind april tegen een genadeloze nederlaag op.

Ik heb nog steeds niet besloten wie nu mijn favoriet is, ooievaar of  zwaan.

Over een week zal alles rond het nest kaal zijn - De meerkoet op jacht naar voedsel. Wat is de zin van vaderlandsliefde of trouw aan een land of een idee, toen tientallen soldaten werden overvallen door hevige stortbuien die de loopgraven in rivieren deden veranderen, een vriendschap of een geliefde.

The Waste Land - waarin elk woord echo, citaat of commentaar blijkt - is sinds jaar en dag bedolven onder uitleg en interpretatie.

We adviseren u om te lezen:

  1. Aarnout
    31.08.2019 21:12
    Behalve aan de oorlog heb ik bij het begin van 'The Waste Land' ook vaak aan Goede vrijdag gedacht. Langzaam zwevend op de thermiek, de ultieme elegantie.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 felicidadfacil.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |