Reizen met studenten ov weekend

Datum van publicatie: 16.10.2019

Hoe de regels verschillen voor week en weekend OV studentenkaart lees je hieronder. Op het beeldscherm zie je een incheckboodschap.

Meer weten over reizen met korting. Heb je geen recht meer op het Studentenreisproduct en moet je deze inleveren? Wil je snel erachter komen of je studenten OV-chipkaart geldig is? Daarmee voorkom je dat je kaart wordt geblokkeerd. Geldigheid weekabonnement in de zomerperiode: Op saldo reizen met korting Geldigheid weekendabonnement in de zomerperiode: Vrij reizen van vrijdag Dit kan problematisch zijn als je studie tot eind juli doorgaat.

Stap je over naar een ander vervoermiddel. Feestdagen en korting Voor reizen tijdens de feestdagen gelden dezelfde regels als in het weekend, dus: Weekabonnement Op saldo reizen met korting tijdens feestdagen van Overslaan en naar de algemene inhoud gaan.

En hoe zit het met je studenten OV-chipkaart tijdens de feestdagen. Studenten weekend OV-chipkaart vakantie Studenten met een weekend OV kunnen wel reizen met studenten ov weekend reizen in de vakantie, in tegenstelling tot studenten met een week OV-chipkaart. Studentenreisproduct Gratis of met korting reizen als je studeert.

Ook dan is in- én uitchecken nodig. Download het formulier of vraag het telefonisch aan bij NS Klantenservice, dag en nacht bereikbaar via telefoonnummer - Koop een internationaal ticket voor het buitenlandse deel van je reis Buiten je vrij reizen periode: niet in- en uitchecken.
 • Reis je buiten de vrij-reizenperiode?
 • Wat nu? Reis je met een e-ticket?

Meer informatie. Dus ook als je overstapt op bus, tram of metro. Wat als ik mijn OV-chipkaart ben vergeten mee te nemen? Als je een persoonlijke OV-chipkaart met daarop een geldig studentenreisproduct hebt, dan ben je klaar om met het openbaar vervoer te reizen. Naast de vakanties kennen we ook de feestdagen , waarin aparte regels gelden voor het gebruik van je OV-chipkaart.

Dan moet je bij de tram uitchecken en bij de bus weer inchecken. Dit geldt echter alleen in de weekenden.

 • Als je binnen Nederland een deel van je traject reist met Intercity direct of ICE, dan geldt een toeslag. Studenten weekend OV-chipkaart vakantie Studenten met een weekend OV kunnen wel gratis reizen in de vakantie, in tegenstelling tot studenten met een week OV-chipkaart.
 • Bij het inchecken wordt tijdelijk een instaptarief van je saldo gehaald. Koop een internationaal ticket voor het buitenlandse deel van je reis Buiten je vrij reizen periode: niet in- en uitchecken.

In de vakantie reizen met studenten ov weekend je natuurlijk naar festivals toe of lekker kunnen treinen door Nederland om je zuurverdiende vakantie te vieren. NS adviseert om met een e-ticket te reizen als je over de grens gaat. Het moment van inchecken bepaalt of je de hele reis gratis of met korting reist.

Wil je snel erachter komen of je studenten OV-chipkaart geldig is. Dan check je niet in- en uit.

Gratis of met korting reizen als je studeert

Als je bij aankomst de trein en het station verlaat, doe je hetzelfde om uit te checken. In heel Nederland is in- en uitchecken met je studentenreisproduct verplicht: in bus, tram, trein en metro. Op saldo reizen met korting tijdens feestdagen van Of je gratis kunt reizen met het openbaar vervoer hangt van jouw situatie af.

Heb je een weekabonnent of een weekendabonnement. Het Studentenreisproduct staat op een OV-chipkaart. Weekendabonnement Vrij reizen op feestdagen van Vraag een studentenreisproduct aan.

Met een studenten weekend OV kan je zelfs tijdens de feestdagen gratis reizen! Reis je in je vrij-reizenperiode.

Gratis door de week of in het weekend

Het systeem berekent automatisch de juiste prijs en de juiste korting voor je. Kan je in de vakantie gratis reizen met je studenten OV-chipkaart? Geldigheid weekabonnement tijdens feestdagen: Op saldo reizen met korting tijdens feestdagen van NB Met een weekendkaart reis je van dinsdag tot en met vrijdag voor 9.

Neem hiervoor een pasfoto mee.

Overslaan en naar de algemene inhoud gaan! Dit geldt ook voor overstappen van de ene naar de andere vervoerder. Studenten OV-chipkaart feestdagen Naast de vakanties kennen we ook de feestdagendan hoef je in Nederland niet in- en uit te checken. Hiervoor heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig. Reis je naar een buitenlandse bestemming, reizen met studenten ov weekend aparte regels gelden voor het gebruik van je OV-chipkaart.

Bij het inchecken hoor je dan een andere pieptoon en brandt er een rood lampje. Deze feestdagen vind je aan de rechterkant van de website. Hoe werkt in en uitchecken.

Hoofdnavigatie

Ga je de grens over? Naast de vakanties kennen we ook de feestdagen , waarin aparte regels gelden voor het gebruik van je OV-chipkaart. Neem hiervoor een pasfoto mee.

Hiermee worden aan het eind van de reis de reiskosten verrekend! Wat moet ik doen als ik met mijn kaart de grens overga. Het Studentenreisproduct staat op een OV-chipkaart. Er zijn een aantal feestdagen waarop weekstudenten niet gratis kunnen reizen met hun OV studentenkaart, maar weekendstudenten juist wel.

We adviseren u om te lezen:

 1. Chaimaa
  22.10.2019 15:19
  Dan moet je bij de tram uitchecken en bij de bus weer inchecken. Op saldo reizen met korting tijdens feestdagen van
 2. Esmeé
  20.10.2019 16:16
  Als je een persoonlijke OV-chipkaart met daarop een geldig studentenreisproduct hebt, dan ben je klaar om met het openbaar vervoer te reizen.
  Barthold
  19.10.2019 15:09
  Dit regelt u bij de kaartautomaat op het station. Wat als ik mijn OV-chipkaart ben vergeten mee te nemen?

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 felicidadfacil.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |