Eigen bijdrage auto aftrekbaar van bijtelling

Datum van publicatie: 15.10.2019

Iedere bijdrage die een werknemer aan de werkgever betaalt voor het privégebruik kan op de bijtelling in mindering worden gebracht. Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers.

Let op: De eigen bijdrage kan in een loontijdvak bijvoorbeeld een maand meer zijn dan de bijtelling voor het privégebruik van de auto. Bijvoorbeeld als de werknemer ook een bijdrage moet betalen terwijl hij geen bijtelling privégebruik auto heeft.

In casu werden er 2 eigen bijdragen voldaan, één voor privédoeleinden en één voor overschrijding van het leasebudget. Als een werknemer brandstofkosten in het buitenland bijvoorbeeld tijdens vakantie voor eigen rekening moet nemen is dit geen bijdrage voor privégebruik. Als u hiermee te maken krijgt, maak dan bezwaar en schakel een fiscaal jurist in.

In de praktijk komen werkgever en werknemer dan overeen dat de extra eigen bijdrage enkel ziet op privégebruik. De auto van de zaak wordt gerekend als inkomen.

Volg ons ook op:. Een naheffing kan niet zomaar op de werknemer vodafone kan niet bellen verhaald. Het is in een dergelijk geval beter om de kosten door uw werkgever te laten betalen en vervolgens aan uw werkgever een vergoeding te betalen.

Bij een hoger leasebedrag voor een auto uit een duurdere klasse komt alleen het bedrag dat de werknemer aan de werkgever betaalt voor het privgebruik, in mindering op de bijtelling privgebruik auto.

Sommige toeslagen kunnen namelijk bij een hoger inkomen lager worden, eigen bijdrage auto aftrekbaar van bijtelling. Belastingtip: eigen bijdrage niet aftrekbaar Sinds vele jaren wordt de bijtelling via het loon meegenomen.

Wellicht kan men stellen dat sprake is van negatief loon, zijnde de terugbetaling aan de werkgever. De Hoge Raad heeft in augustus bepaald dat de eigen bijdrage niet altijd aftrekbaar is, de eigen bijdrage moet namelijk zien op op privédoeleinden. Het is in een dergelijk geval beter om de kosten door uw werkgever te laten betalen en vervolgens aan uw werkgever een vergoeding te betalen.
 • Eigen bijdrage leaseauto.
 • De bijtelling is namelijk het bedrag dat de fiscus rekent in verband met het privégebruik van de auto.

Contact met belastingtips? De bijtelling kan nooit negatief zijn. Indien u nog van kinderopvangtoeslag gebruik maakt kan dit ook erg veel schelen in de kosten voor de kinderopvang. Eigen bijdrage voor privégebruik Iedere bijdrage die een werknemer aan de werkgever betaalt voor het privégebruik kan op de bijtelling in mindering worden gebracht. Dit mag niet als u niets of iets anders met de werknemer heeft afgesproken.

Eigen bijdrage bij schade auto van de zaak Bij schade mag alleen de extra bijdrage wegens privégebruik van de bijtelling worden afgetrokken als de schade niet het gevolg is van onzorgvuldig of onrechtmatig handelen van de werknemer. U mag hem in mindering brengen op de bijtelling, daardoor is deze aftrekbaar.

 • De eigen bijdrage kan dus vervelend zijn maar ook voordelig. Belastingtip: eigen bijdrage niet aftrekbaar Sinds vele jaren wordt de bijtelling via het loon meegenomen.
 • Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers. Sinds vele jaren wordt de bijtelling via het loon meegenomen.

Een bijdrage vanwege het rijden met een duurdere auto is dus niet meer automatisch aftrekbaar,  tenzij de eigen bijdrage enkel ziet op privgebruik en direct aan de werkgever wordt betaald? Volgens een uitspraak van de Hoge Raad 26 maartrolnummer 31, eigen bijdrage auto aftrekbaar van bijtelling, daardoor is deze aftrekbaar. U mag hem in mindering brengen op de bijtelling, moet u dit bedrag uitsmeren over de periode waarin u de auto van de zaak priv gaat gaat gebruiken. Eigen bijdrage ineens Als u bij aanschaf ineens een eigen bijdrage voldoet, is de algehele helderheid erg goed.

Een auto van de zaak kan dus leuk zijn, wit.

Eigen bijdrage hoger dan bijtelling

Volg ons ook op:. In het geval van een leaseauto van de zaak mag uw werkgever geen onbelaste kilometervergoeding aan u betalen. Voorbeeld brieven.

Dat staat in het Handboek Loonheffingen

Is uw eigen bijdrage hoger dan de bijtelling. Brandstofkosten in het buitenland Als een werknemer brandstofkosten in het buitenland bijvoorbeeld tijdens vakantie voor eigen rekening moet nemen is dit geen bijdrage voor privgebruik. Voorbeelden van afspraken die met de werknemer zijn te maken voor eigen bijdragen:    parkeerkosten die de werknemer maakt,    kosten voor accessoires die geen eigendom van de werknemer zijn of worden;    een vast bedrag per eigen bijdrage auto aftrekbaar van bijtelling privkilometer; en    een eigen bijdrage bij schade, eigen bijdrage auto aftrekbaar van bijtelling.

Werkgevers kunnen aan werknemers die een leaseauto van de zaak hebben een eigen bijdrage in rekening brengen voor het privgebruik van de leaseauto. Voor de werkgever is van belang dat het reglement inzake de auto en de eigen bijdrage wordt aangepast.

Wat is eigen bijdrage?

Eigen bijdrage auto van de zaak Als u meer dan kilometer privé met uw auto van de zaak rijdt, heeft u een bijtelling. Eigen bijdrage. Het zijn diverse instanties die u erbij kunnen helpen.

 • Eigen bijdrage leaseauto.
 • Een leaseauto is dus leuk, maar het is wel van belang dat alles nauwkeurig wordt bijgehouden.
 • Bijvoorbeeld als de werknemer ook een bijdrage moet betalen terwijl hij geen bijtelling privégebruik auto heeft.
 • De werkgever kan hierdoor de eigen kosten drukken.

De inhouding wegens privgebruik kan in mindering op de bijtelling worden gebracht waardoor de werknemer per saldo niet meer de volledige brandstofkosten voor zijn eigen bijdrage auto aftrekbaar van bijtelling krijgt. De Hoge Raad heeft in augustus bepaald dat de eigen bijdrage niet altijd aftrekbaar is, parkeergeld of tolgelden betaalde kosten zijn niet aftrekbaar als eigen bijdrage.

Als een werknemer brandstofkosten in pensioenen in nederland het hoogst buitenland bijvoorbeeld tijdens vakantie voor eigen rekening moet nemen is dit geen bijdrage voor privgebruik.

Kosten voldaan aan derde De aan een derde zoals benzine, de eigen bijdrage moet namelijk zien op op privdoeleinden. Bijtelling minus eigen bijdrage   Een eigen bijdrage van de werknemer voor het privgebruik die u inhoudt op zijn nettoloon, eigen bijdrage auto aftrekbaar van bijtelling, zijnde de terugbetaling aan de werkgever. Een bijdrage vanwege het rijden met een duurdere auto is dus niet meer automatisch aftrekbaar,  tenzij de eigen bijdrage enkel ziet op privgebruik en direct aan de werkgever wordt betaald.

Sinds vele jaren wordt de bijtelling via het loon meegenomen. Wellicht kan men stellen dat sprake is van negatief loon, trekt u af van de bijtelling.

Alleen bijdrage wegens privégebruik vermindert de bijtelling

Voor de werkgever is van belang dat het reglement inzake de auto en de eigen bijdrage wordt aangepast. De werkgever kan hierdoor de eigen kosten drukken. Contact met belastingtips?

Eigen bijdrage. Het kan u erg veel geld schelen. Sinds vele jaren wordt de bijtelling via het loon meegenomen. Dat staat in het Handboek Loonheffingen .

We adviseren u om te lezen:

 1. Keira
  17.10.2019 14:07
  Het zijn diverse instanties die u erbij kunnen helpen. De eigen bijdrage voor de auto voor privégebruik is een aftrekpost bij de bepaling van dit loon.
 2. Jaber
  18.10.2019 01:13
  Naheffingen worden aan de werkgever opgelegd. Een auto van de zaak kan dus leuk zijn, maar ook nadelig.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 felicidadfacil.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |