Studenten ov chipkaart opnieuw activeren

Datum van publicatie: 09.10.2019

Ook dan kun je vanaf nu met de OV-chipkaart reizen en in- en uitchecken zonder een dubbel opstaptarief te betalen. Hoe verwijder ik dit? Ben je meerdere malen vergeten uit te checken, dan worden de producten op je chipkaart geblokkeerd.

Op het beeldscherm zie je een check-in boodschap. Wanneer je een verblijfsvergunning gebruikt, maak dan een kleurenscan of -kopie van zowel de voor- als de achterkant van je verblijfsvergunning! Zolang je recht hebt het studentenreisproduct, mag je er gratis of met korting mee reizen in het openbaar vervoer in heel Nederland. Dit geldt bij sommige OV-bedrijven ook in je vrij-reizen periode.

Daarmee zet je echter NIET je studentenreisproduct stop. Klik hier.

Je moet dan eerst je saldo opladen bij een oplaadautomaat! Is je studiefinanciering al ingegaan, dan staat je reisproduct binnen vijf werkdagen voor je klaar. Ik heb een OV-vergoeding buitenland aangevraagd. Is je kaart verlopen. Wanneer valt de zomerperiode.

Uit je bewijsstukken komt een andere stopzetdatum naar voren dan de datum die je hebt aangevraagd. Bij een verblijfsvergunning staan namelijk niet alle relevante gegevens op de voorkant.
 • Waarom staat het studentenreisproduct niet al op de OV-chipkaart als ik hem ontvang? Ga hiervoor naar www.
 • Let op: Je kunt je wissel niet ophalen tijdens een reis als je nog niet uitgecheckt bent.

Meld je aan

Sommige kortings producten conflicteren met het studentenreisproduct. Wanneer verloopt mijn recht op een studentenreisproduct? De bewijsstukken zijn nog niet ontvangen. Ik heb een studentenreisproduct. Zie voor meer informatie www. Het studentenreisproduct staat dan al op je vervangende kaart.

 • Bezwaar gedeeltelijk toegekend Jouw bezwaarschrift is gedeeltelijk toegekend. Of vraag je een wissel aan op het moment dat wij een vervangende kaart voor je maken?
 • Ga hiervoor naar www. Kijk hier voor meer informatie of vraag het bij het OV-bedrijf waarmee je reist.

Tijdens het stopzetten van je studentenreisproduct bij de ophaalautomaat wordt het stopzetten bevestigd op het beeldscherm. Welke kosten kan ik declareren via de Klantenservice OV-chipkaart, afdeling Studentenreisproduct. Daarna vernietigen wij ook deze kopie.

Je studentenreisproduct wordt dan direct van je OV-chipkaart verwijderd. Jouw recht op studenten ov chipkaart opnieuw activeren studentenreisproduct is wettelijk gekoppeld aan je burgerservicenummer BSN. Bij controle toon je de conducteur je OV-chipkaart met je studentenreisproduct n je internationale ticket. Het studentenreisproduct wordt dan klaargezet voor je vervangende OV-chipkaart.

Laatste nieuws

Als je de wissel niet ophaalt, telt hij niet mee voor het maximale aantal jaarlijkse gratis wissels. Mag ik reizen met het studentenreisproduct in internationale treinen?

Je krijgt ook een boete als je reist met een persoonlijke OV-chipkaart die niet van jou is, of als je fraudeert met je kaart. Check je in in je vrij reizen periode, dan is de hele reis gratis.

Je kunt er dan saldo of andere reisproducten op laden Je kunt controleren of je nog recht hebt op het studentenreisproduct op www. Had je het studentenreisproduct al op je oude kaart geladen.

Ga zo spoedig mogelijk naar een ophaalautomaat en probeer het opnieuw. Staat het studentenreisproduct niet op tijd voor je klaar. Je laadt dit op een persoonlijke OV-chipkaart. Stuur de uitslag van de herbeoordeling met de bewijsstukken mee, zodat je declaratieverzoek sneller afgehandeld kan worden, studenten ov chipkaart opnieuw activeren.

Populair in Auto & Vervoer

Wanneer je een OV studentenkaart krijgt omdat je bent gaan studeren, zal je deze chipkaart eerst moeten activeren. Je ontvangt het formulier binnen één e-mail tot vijf post werkdagen. In principe is het je eigen verantwoordelijkheid dat je altijd uitcheckt.

 • Je kunt een persoonlijke OV-chipkaart bestellen via www.
 • Heb je een Mijn OV-chipkaart account?
 • Zet je studentenreisproduct stop!
 • Weet je je inloggegevens niet meer?

Kijk hier voor algemene informatie over restitutie. Dan heb ik zelf geen bewijs meer. Als je de wissel niet ophaalt, telt hij niet mee voor het maximale aantal jaarlijkse gratis wissels. Bezwaar afgewezen Jouw bezwaarschrift is afgewezen.

Ook in je vrij-reizen periode. Bij een negatief saldo kun je niet reizen. Beroep afgehandeld Jouw beroep is langer dan 6 weken geleden deels studenten ov chipkaart opnieuw activeren of afgewezen. Dan staat het product al op je vervangende kaart. Je kunt het aanvraagformulier weggooien.

Kaart kapot?

Zet op tijd je studentenreisproduct stop Je bent er zelf verantwoordelijk voor je studentenreisproduct tijdig stop te zetten. Er is een e-mail naar je gestuurd met de reden en voor de gedeeltelijke vergoeding en de hoogte van het toegekende bedrag.

Wordt dit bedrag toch van je rekening afgeschreven en ben je het er niet mee eens? Daarna vernietigen wij ook deze kopie.

Ben je meerdere malen vergeten uit te checken. Zo voorkomen we dat iemand anders gebruik kan maken van jouw studentenreisproduct. Het toegekende bedrag wordt binnen drie weken overgemaakt naar het rekeningnummer dat je hebt doorgegeven bij het indienen van je bezwaarschrift.

We adviseren u om te lezen:

 1. Rajni
  13.10.2019 11:54
  Als je kaart kapot is gegaan buiten jouw schuld, wordt dit bedrag niet geïncasseerd. Kaart kapot?

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 felicidadfacil.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |