Bij welke buitentemperatuur mag ik werk weigeren

Datum van publicatie: 10.10.2019

Opgelet de temperaturen die vermeld worden in de regelgeving worden niet gemeten met een gewone thermometer maar met een vochtige globethermometer. Werk stilleggen bij direct gevaar Er staat niet duidelijk in de wet aangegeven wanneer het te heet is om te werken in de schoonmaak.

Werkgevers kunnen een groot aantal maatregelen nemen om gezondheidsschade te voorkomen.

Met de gratis app krijg je snel een advies over jouw werkklimaat. Ook beschermende kleding valt hieronder. Vanaf welke temperatuur je werkgever moet ingrijpen, verschilt naargelang je licht, halfzwaar of zwaar werk verricht. Hittestress Calculator Wil je een stap verder gaan om het warmterisico te bepalen, maak dan gebruik van de Hittestress Calculator. Wel moeten jij en je werkgever maatregelen nemen, zodat jij je werk veilig kunt uitvoeren.

We spenderen heel wat tijd op het werk. Hoe on gelukkig worden we van ons werk. Reageer op het bij welke buitentemperatuur mag ik werk weigeren "Weigeren te werken bij te hoge temperatuur: mag dat.

Een airconditioning kan erg prettig zijn in huis. Daarnaast maken we gebruik van tracking cookies om de website persoonlijker te maken en op jouw voorkeuren af te stemmen. Bij extreme weersomstandigheden valt het vaak niet mee om de gebruikelijke werkzaamheden te verrichten.

Word lid en krijg direct advies! Ideale temperatuur in huis, kantoor en bedrijf Over de ideale temperatuur in huis, kantoor of bedrijf bestaan verschillende meningen.
 • Word lid van FNV 1 miljoen leden gingen je al voor Gratis juridisch-, loopbaan en belastingadvies Rechtsbijstand bij arbeidsconflicten Samen sta je sterker voor gewoon goed werk Jonger dan 23 jaar: 2,08 euro per maand Gerelateerde artikelen. Oké, ik snap het!
 • Airconditioning in huis, energiezuinig ventileren Airconditioning van goede kwaliteit thuis of op kantoorraakt meer ingeburgerd.

Meer in deze special

Ga meteen aan de slag! Je kunt hierbij denken aan mensen met hart- of longaandoeningen, ouderen, zwangere vrouwen, mensen die bepaalde medicijnen gebruiken en mensen die niet goed kunnen zweten.

Meer in deze special Dit verdient Jan Modaal. Met een arbeidsmarktgerichte opleiding zit je financieel safe Wil je je carrière een nieuwe wending geven, is omscholen een must.

Ik ben dan geen dakdekker maar schilder van beroep. Ik wil een nieuwe uitdaging. Afbeelding toevoegen.

 • De meting moet gebeuren op de werkplek zelf, dus niet buiten. De Inspectie kan de klacht dan toetsen en de werkgever wijzen op zijn verplichtingen.
 • In het uiterste geval komt het hier inderdaad op neer, maar de wetgeving is op dit gebied wel met verschillende waarborgen omkleed.

Ook onder de 40 graden kan hitte nog steeds gevaarlijk zijn. Inhoud Hoge temperatuur op de arbeidsvloer in de zomer vaak een probleem Stoppen met werken bij te hoge temperatuur. In de Arbowet staat ook niet precies wanneer er sprake bij welke buitentemperatuur mag ik werk weigeren van ernstige en onmiddellijk gevaarlijke hitte. De Inspectie kan de klacht dan toetsen en de werkgever wijzen op zijn verplichtingen. Voor tips om niet van je stokje te gaan tijdens het schoonmaken, lees ook  Te warm om te werken.

Wat kan mijn werkgever doen bij warm weer?

Direct is helder of er actueel gevaar dreigt voor de gezondheid. Oké, ik snap het! Denk bijvoorbeeld aan:. Deze thermometer houdt niet alleen rekening de temperatuur maar ondermeer ook met de vochtigheidsgraad.

Bedankt voor uw bericht Uw bericht is naar ons verstuurd? Als je werkgever geen maatregelen wil treffen, dan kun je een klacht indienen bij de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook hier adviseert de arbeidsgeneesheer wat het meest geschikt is. Waar kan ik mijn jaaropgaven bij welke buitentemperatuur mag ik werk weigeren salarisstroken opvragen.

Groter risico bij een slechte gezondheid  Je loopt extra gezondheidsrisico als je hartproblemen hebt, een longaandoening hebt en medicijnen gebruikt, kijk dan bij de veelgestelde vragen op de Dolce Gusto website, achteraf gezien, Siem, zeker in het huidige financile klimaat.

Breadcrumb Navigation

Wel staat dat er in de Arbowet artikel 29 dat het  klimaat op je werk geen schade mag veroorzaken aan je gezondheid. Stel je vraag! Als het bedrijf niet om je geef, moet je ook niet om het bedrijf geven en kiezen voor jezelf. Contact Bel - 0 Het wordt toch eens tijd dat ze een maximumtemperatuur gaan instellen voor mensen die buiten werken en niet de hele dag met hun rest op een stoel zitten bij de airco.

Ozon alarm Over blootstelling aan ozon voorziet het reglement geen afzonderlijke bepalingen. Ook glazenwassers en schoorsteenvegers lopen extra risico als het koud is en proficiat met je verjaardag duits hard waait. Stel je wachtwoord opnieuw in. Een airco koelt en ontvochtigd de auto. Werken in hitte: wanneer is het te veel. Pagina's Eerste Vorige 1 2 3 Volgende Laatste. Klacht indienen over de temperatuur Hoge temperatuur op de arbeidsvloer in de zomer vaak een probleem Alhoewel iedereen anders reageert op warmte zullen de meeste mensen beamen dat een hoog opgelopen temperatuur de prestaties op het werk niet ten goede komt, of je nu veel in de benen bent of kantoorwerk doet.

Laat je salaris niet afhangen van het lot Check het salariskompas van vacature. Wil je je carrire een nieuwe wending geven, is omscholen een must, bij welke buitentemperatuur mag ik werk weigeren.

Maak platte daken nat en houd ze nat.

Cookies op websites van de FNV

Meer in deze special Dit verdient Jan Modaal. Alleen wel commentaar hebben, als we eerder met werken stoppen vanwege de temperatuur. Erg warm, erg koud Wanneer is het te warm op te werken? Je werkgever heeft geen in vloed op het weer.

Ook beschermende kleding valt hieronder. Contant geld op weg naar de uitgang? Dit is voor de bouw: Werkgevers weigeren in de cao af te spreken bij welke temperatuur het echt gevaarlijk is om langer door te werken!

We adviseren u om te lezen:

 1. Arris
  15.10.2019 03:34
  Het werken in warmte of kou is zoals bekend niet bevorderlijk voor de prestaties.
 2. Erkan
  10.10.2019 11:26
  Sommige mensen kunnen nu eenmaal beter tegen hoge temperaturen dan anderen.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 felicidadfacil.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |