Tot hoe laat kan ik stemmen in den haag

Datum van publicatie: 15.10.2019

Mag ik stemmen voor het Europees Parlement? Als u op het stembiljet meerdere vakjes inkleurt of op het formulier tekent of schrijft, dan kan dat uw stem ongeldig maken. De stemming is geheim.

Vraag en antwoord. Vraag en antwoord Waar kan ik stemmen bij verkiezingen? Documenten Wat heb ik nodig om te mogen stemmen bij verkiezingen? In sommige gevallen mag een kiezer met een beperking Alle stembureaus moeten toegankelijk zijn voor kiezers met een beperking.

Over deze site Over Rijksoverheid. Meer informatie Wat heb ik nodig om te mogen stemmen bij verkiezingen?

Voor Nederland. Waar kan ik stemmen bij verkiezingen. Bent u als Nederlander in het buitenland terwijl er in Nederland verkiezingen zijn, dan kunt u toch uw stem uitbrengen. Dit mag een lid van het stembureau zijn, maar ook iemand die zij zelf meenemen. Voor Nederland.

Bij de Europees Parlementsverkiezing is dit maandag 20 mei het weekend telt niet mee bij het berekenen van deze termijn.
 • Op dit overzicht staan ook de adressen van stemlokalen die toegankelijk zijn voor mensen met een lichamelijke beperking. Heeft u uw stempas na 9 mei niet ontvangen, of bent u uw stempas kwijtgeraakt?
 • Vraag dan zo snel mogelijk een nieuwe aan bij uw gemeente. Bij de Europees Parlementsverkiezing kunt u met uw stempas en een geldig identiteitsbewijs stemmen in ieder stemlokaal binnen uw gemeente.

Openingstijden stemlokalen

Zie ook: Ik woon in Nederland maar heb de nationaliteit van een andere EU-lidstaat. Vraag en antwoord Wat is er geregeld voor kiezers met een beperking? Verantwoordelijk Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Dan kan het voorkomen dat uw stempas op het oude adres is bezorgd. Vraag en antwoord. Uw gemeente richt bij verkiezingen stemlokalen in.

 • Dan kan het voorkomen dat uw stempas op het oude adres is bezorgd. Vraag en antwoord.
 • Analfabeten, kiezers die de Nederlandse taal niet goed machtig zijn en kiezers met een licht verstandelijke beperking mogen niet in het stemhokje worden geholpen. Meer informatie Wat heb ik nodig om te mogen stemmen bij verkiezingen?

Verantwoordelijk Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Over deze site Over Rijksoverheid. Vraag en antwoord Wat is er geregeld voor kiezers met een beperking. Zie ook Soorten verkiezingen Kiesraad. De stemming is geheim.

Stempas niet ontvangen of kwijt

Heeft u uw keuze gemaakt? Documenten Wat heb ik nodig om te mogen stemmen bij verkiezingen? Dit kan mondeling of schriftelijk.

Mag ik stemmen voor het Europees Parlement. Met een stempas kunt u stemmen in elk stemlokaal binnen uw gemeente? Van de gemeente ontvangt u enkele dagen voor de verkiezingen een overzicht met alle stemlokalen en eventuele afwijkende openingstijden. Uiterlijk 14 dagen voor een verkiezing krijgt u, een persoonlijke stempas thuisgestuurd, zodat we bericht kregen. Zie ook: Ik woon in Nederland maar heb de nationaliteit van een andere EU-lidstaat.

Uitgelicht

Hierop kunt u in het stemhokje met een rood potlood kiezen voor uw kandidaat. De opstelling van de stemhokjes in het stemlokaal moet zo zijn dat niemand kan zien op wie u stemt. Uw blanco stem heeft geen invloed op de zetelverdeling.

Uiterlijk 14 dagen voor een verkiezing krijgt u, als u kiesgerechtigd bent, een taal die je niet beheerst. Vraag dan zo snel mogelijk een nieuwe aan bij uw gemeente. Op dit overzicht staan ook de adressen van stemlokalen die toegankelijk zijn voor mensen met een lichamelijke beperking!

Vraag en antwoord. Dit kan mondeling of schriftelijk. U kunt dan bij uw oude gemeente een kiezerspas aanvragen. Verantwoordelijk Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Welk stemlokaal?

Het schriftelijke verzoek moet uiterlijk op maandag 20 mei zijn ontvangen. Voor Nederland. In veel gemeenten kunt u stemmen op plekken waar veel mensen samenkomen.

Heeft u per ongeluk uw stembiljet ongeldig gemaakt of heeft u zich vergist?

Bij de Europees Parlementsverkiezing is dit maandag 20 mei het weekend telt niet mee bij het berekenen van deze termijn! Met de stempas kunt u uw stem uitbrengen in Bij de Europees Parlementsverkiezing is dit woensdag 22 mei Op dit overzicht staan ook de adressen van stemlokalen die toegankelijk zijn voor mensen met een lichamelijke beperking.

We adviseren u om te lezen:

 1. Wendelina
  23.10.2019 04:40
  Zie ook: Ik woon in Nederland maar heb de nationaliteit van een andere EU-lidstaat. Mondeling een kiezerspas aanvragen kan tot op de dag voor de stemming, tot
 2. Rosalinde
  22.10.2019 05:22
  Hierna stopt u het stembiljet in de stembus. De opstelling van de stemhokjes in het stemlokaal moet zo zijn dat niemand kan zien op wie u stemt.
  Mingus
  22.10.2019 20:29
  In veel gemeenten zijn er ook stemlokalen met afwijkende openingstijden, bijvoorbeeld in winkelcentra.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 felicidadfacil.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |